Förintelseöverlevaren Joost Lakmaker har avlidit


Förintelseöverlevaren Joost Lakmaker har avlidit
Säfflebon Joost Lakmaker överlevde Förintelsen under andra världskriget. Under många år föreläste han om sina upplevelser i utrotningslägren – och vikten av att aldrig glömma det som hände. – Man kan inte annat än beundra honom för allt det som han har gjort, säger vännen och …


Förintelseöverlevaren Joost Lakmaker har avlidit – P4 …
Förintelseöverlevaren och Säfflebon Joost Lakmaker har avlidit. Joost Lakmaker var kommunpolitiskt och fackligt aktiv för socialdemokraterna i Säffle och föreläste i skolor runt om i …


Joost Lakmaker har avlidit: Han vittnade om Förintelsens …
Joost Lakmaker, Säffle, har avlidit i en ålder av 97 år. Han överlevde Förintelsen under andra världskriget och har ägnat stor del av sitt liv åt att vittna om sina upplevelser i utrotningslägren i Buchenwald och Auschwitz, inte minst på skolor runt om i Värmland.


Vännen Börje om minnet av förintelseöverlevaren Joost – P4 …
Förintelseöverlevaren och Säfflebon Joost Lakmaker, som har avlidit vid 97 års ålder, har haft mycket stor betydelse för de många ungdomar och även vuxna han har mött och berättat sin …


Joost Lakmaker har avlidit – han slutade aldrig att …
Joost Lakmaker har avlidit i en ålder av 97 år. Han var en av Säffles mest kända, omtyckta och uppmärksammade profiler och vigde sitt liv åt att berätta om sina upplevelser av Förintelsen.


Joost Lakmaker har avlidit – Säffle-Tidningen
Joost Lakmaker har avlidit i en ålder av 97 år. Han var en av Säffles mest kända, omtyckta och uppmärksammade profiler och vigde sitt liv åt att berätta om sina upplevelser av Förintelsen.


Idag nåddes vi av nyheten att… – P4 Värmland Sveriges …
Idag nåddes vi av nyheten att förintelseöverlevaren och Säfflebon Joost Lakmaker har avlidit, 97 år gammal. Hör vännen Börje Hällström berätta om minnet av Joost och betydelsen han har haft för de många människor han har mött under sitt mångåriga arbete med att berätta om Förintelsen. /Magnus, kvällsreporter


Larm om brand i villa – Säffle-Tidningen
Joost Lakmaker har avlidit – han slutade aldrig att berätta Vi använder cookies, egna och tredje part, på denna webbplats för att bland annat personalisera innehåll och annonser i våra tjänster, för att spara och hämta information från din enhet och för att mäta trafik på vår webbplats.


Från och med midnatt får ingen komma… – P4 Värmland …
Idag nåddes vi av nyheten att förintelseöverlevaren och Säfflebon Joost Lakmaker har avlidit, 97 år gammal. Hör vännen Börje Hällström berätta om minnet av Joost och betydelsen han har haft för de många människor han har mött under sitt mångåriga arbete med att berätta om Förintelsen.


Dödsfall 26/1 – Värmlands Folkblad
Bonny Hedlund, Lysvik, har hastigt lämnat oss i en ålder av 70 år. Närmast sörjande är maka, samt barn med familjer. Harry Nilsson Kil Harry Nilsson, Kil, har avlidit i en ålder av 87 år. Hans närmaste är döttrar med familjer samt broder med familj. Jörgen Grafman Kil Jörgen Grafman, Kil, har stilla insomnat vid 93 års ålder.
diagnostic code reader